هرگز نبايد نسبت به خريد گوشت دام¬هاي فاقد مهر كشتارگاه و گوشت چرخ¬كرده يا بسته¬بندي فاقد مشخصات، اقدام كنيد. گوشت در فروشگاه¬ها حتما بايد در يخچال¬هاي ويترين¬دار نگهداري شود. از خريد گوشتي كه خارج يخچال نگهداري مي شود جدا بپرهيزيد.
خصوصيات ظاهري گوشت سالم:
گوشت سالم داراي مهر دامپزشكي مي¬باشد و در كشتارگاه¬هاي مجاز تهيه مي¬شود. گوشت سالم چسبنده، لزج و داراي ترشحات نيست همچنين فاقد خون¬مردگي و دانه¬هاي غير طبيعي است. اگر گوشت در شرايط غير¬بهداشتي و نامناسب تهيه شده باشد، خشك و چروكيده خواهد بود. گوشت بايد سفتي خود را حفظ كرده باشد بگونه¬اي كه پس از فشار انگشت به حالت اوليه بازگردد. گوشت بايد بوي طبيعي داشته باشد و هرگونه بوي نامناسب، گنديدگي، كپك¬زدگي و...، نشان¬دهنده فاسد بودن گوشت مي¬باشد.
به طور طبيعي رنگ گوشت سالم متمايل به قرمز است. اگر گوشت كم¬رنگ تر از حد طبيعي باشد، نشان¬دهنده كم خوني يا بيماري مزمن دام كشتار شده مي¬باشد. همچنين چنانچه گوشت زيادي پررنگ يا تيره باشد، نشانه عدم خروج خون از لاشه دام هنگام ذبح است كه ناشي از مبتلا بودن دام به بيماري هاي عفوني و يا مرگ آن قبل از ذبح، مي¬باشد. اگر گوشت به رنگ¬هاي سبز، خاكستري، قهوه اي و يا سياه تغيير رنگ داده باشد، حتما فاسد شده است.
براي جلوگيري از فساد گوشت، لازم است كه لاشه دام ها پس از ذبح كاملا شسته شود و فورا در دماي 0 تا 4 درجه سانتي¬گراد نگهداري شود. اين دما بايد تا هنگام مصرف گوشت، حفظ شود تا گوشت تازه بماند. به لحاظ بهداشتي بهترين شيوه نگهداري گوشت، بسته¬بندي آن مي¬باشد كه بايد در ظروف مناسب و همراه با درج مشخصات كامل، شامل: كد بهداشتي بهره-برداري دامپزشكي، نام و نوع فرآورده، نام و آدرس كشتارگاه، تاريخ توليد و انقضاي مصرف و شرايط نگهداري گوشت، انجام شود.
هنگام خريد، به سراغ بسته گوشتي برويد كه سرد و فاقد شكستگي و پارگي ظرف و سلفون روي آن باشد. حتما مشخصات بهداشتي درج شده روي بسته را بررسي كنيد. گوشت چرخ¬كرده بايد از لاشه¬ي گوشت داراي مهر دامپزشكي و در چرخ گوشت تميز تهيه شود. بنابراين گوشت چرخ كرده¬اي را كه از قبل توسط قصاب آماده شده يا در بسته¬بندي فاقد مشخصات مي¬باشد، خريداري نكنيد.
برخي تقلبات مشاهده شده در مورد گوشت چرخ¬كرده:
1- ممكن است در تهيه آن از گوشت¬هاي فاقد مهر كشتارگاه استفاده كنند.
2- ممكن است چرخ¬كرده چربي، دنبه و پيه را با گوشت چرخ شده مخلوط كنند.
3- ممكن است چرخ¬كرده جگر سفيد، طحال يا سنگدان مرغ را با گوشت چرخ¬شده مخلوط كنند.
4- ممكن است از رنگ¬هاي مجاز يا غير مجاز صنعتي براي قرمز كردن گوشت استفاده كنند.
5- ممكن است از گوشت لاشه¬هاي مرده يا ساير دام¬ها استفاده كنند.
چهارشنبه ۱۴ خرداد ۹۹ ۲۳:۳۶ ۷۰ بازديد